Son yıllarda burun orta kıkırdağının korumak için yapılan tamponsuz burun estetiğinde şişlik ve morluk çok daha az, iyileşme çok daha hızlı olmaktadır.
Başka bir insandan alım ancak alınabilecek bir ikiziniz var ise mümkün olabilir. Aksi halde doku uyuşmazlığı riski nedeni ile başkasından kıkırdak alımı uygun değildir.
Burun darbelere karşı korunmalı ve travmadan kaçılmalıdır. Harfiyen uygulanan bu bakım teknikleri sayesinde hasta hızla iyileşecektir.
Burun ameliyatı genel olarak ağrılı bir işlem değildir. Ayrıca her hastada maksimum konfor sağlamak için ameliyat sırasında özel uyuşturma teknikleri uygulanır. Bu sayede tüm hastaların oldukça rahat bir ameliyat sonrası dönemi geçirmesi hedeflenir.
Ancak günümüzdeki gelişmiş radyofreakans / plazma cihazları sayesinde birçAlright cerrah tarafından bu amaçla tercih edilmemektedir. Liposuctionda olduğu gibi deri sıkılaştırılması amacı ile burun derisinin altına lazer uygulanması da dolaşım bozukluğu riskini tetikleyebileceği için uygun değildir. Cilt kalitesini arttırmak için deri üzerine fraksiyonel ablatif lazerler uygulanabilir. Ancak derin soyulma ve artmış lekelenme ya da azalmış renk (hiper / hipo pigmentasyon) riskleri nedeni ile günümüzde bu sistemler de yerini çAlright daha güvenli olan altın iğneli radyofrekans teknolojilerine bırakmıştır.
Bu tamponlar, sterilize edilmiş gazlı bezler veya özel tıbbi malzemelerden üretilir ve burun boşluğuna yerleştirildiklerinde kanamanın kontrol altına alınmasına propertyımcı olurlar.
Burun estetik ameliyatları 1887 yılında kapalı teknik ile başlamıştır. 1957 yılında ise açık teknik literatüre tariflenmiştir. Yani klasik kapalı teknik, sanıldığının aksine açık teknikten tam 70 yıl önce tariflenmiştir. Açık tekniğin yaygınlaşması ise 1970'leri bulmuştur. Kapalı teknik ile açık tekniğin temel farkı, kapalı tekniklerde burun delikleri arasındaki bölmede dışarıdan bir kesi yapılmaz iken açık teknikte buradan bir kesi yapılır.
Burun sırtına uygulanan bant ve uç kısma uygulanan tampon tedavisi ile hastanın burnunun hızlı bir şekilde iyileşmesi beklenir.
Burun estetiği genel anestezi altında yapılan bir operasyondur. Genel anestezi olan operasyonlarda bir süre hastanede kalmanız gerekiyor. Bu durum da ameliyat ücretinin artmasına yol açar.
Doktor da beklentileri değerlendirir ve Ayrıntılar Burada yapılacak operasyon hakkında hastayı bilgilendirir. Hasta ile doktor arasındaki iletişimin sağlıklı olması, ameliyat sonrasında istenilmeyen sonuçların ortaya çıkmasını engellemede büyük rol oynar.
Ameliyatsız burun estetiği işlemlerinden bir diğeri de likit rinoplasti olarak da tanımlanan burun şekillendirmedir.
Rinoplasti, kozmetik cerrahi olarak bilinen bir operasyon olarak tanımlanır. Rinoplasti, burun kemiğinin şeklini ve boyutunu değiştirmek için yapılan bir ameliyattır. Estetik amaçlı olmakla birlikte bazen burun ağrısı, solunum problemleri veya travma sonucu oluşan şekil bozuklukları gibi nedenlerle de yapılabilmektedir.
Kemiği inceltme ve kesme işlemleri hem kemiğe hem de çevre dokulara minimum zarar ile yapılabilmektedir. Bu da daha az ödem ve morluk demektir. Doku iyileşmesi daha hızlı olur.
Genellikle estetik amaçla birlikte hastalar nefes almada yaşadıkları sıkıntıları da dile getirirler. Zaten şekil bozukluğu olan hastaların çoğunda burun içindeki orta bölmesinde(septum devrasyonu) ve diğer anatomik oluşumların deformasyonları da bu duruma eşlik ettiği için,hastalar aynı anda fonksiyonel açıdan da bu problemlerden kurtulmaktadırlar.